Ärsyttävää kun taasen näin joulun alla nettikatko pääsi yllättäämään (Samoin kävi myös vuosi sitten!) ja siksi jäi myös Laihian näyttelystä raportointikin sivuun viikon ajaksi. Nyt kuitenkin kertaus viime näyttelyviikonlopusta.

Aivan ensiksi täytyy kertoa pesupäivän tapahtumat.
Miiru käyttäytyi pestessä oikein mallikkaasti istuen ja pari kertaa ilmoittaen, että vesi oli liian kuumaa. Wilma puolestaan oli uitettu katastrofi. Tabby prinsessa ei millään meinannut pysyä paikallaan ja huusi melkein koko ajan niin lujaa, kun tytöstä vain ikinä lähti, mikä ei olleenkaan ole ollut Wilman tapaista. Jopa Miiru tuli ihmettelemään moista ja hetken katseltuaan alkoi kiskoa Wilmaa suihkusta pois. Siis poika otti hampailla kiinni Wilmasta, tarkemmin sanottuna hännän yläpuolelta tai selästä ja alkoi kiskoa! Minä tietenkin huusin Miirulle enkä ollenkaan tullut siinä tilanteessa ajatelleeksi, että poika yrittäisi pelastaa Wilmaa karmivalta suihkulta. Miiru tietenkin kauhusta kankeana loikki tihensä, kun huusin sille kurkku suorana, että älä sinä nyt tule häiritsemään, kun tämä peseminen on jo muutenkin hankalaa. Voi poika parkaa, kun kerrankin pääsi pelastus hommiin niin heti saa huudot niskaansa. Enpä ole tuollaista ennen nähnyt.

Nyt sitten niihin näytelmiin...
Lauantaina oli siis voittaja näyttely. Tällä kertaa Miiru käväisi tuomarinpöydällä ja Wilma oli ainoastaan turistina  fiilistelemässä ja tutustumassa näyttely paikkaan.

Päivä vierähti nopeasti tavalliseen tapaan rupatellessa tuttujen kanssa, kuten häkkinaapurimme Unton ja Cahnelin palvelijoiden ja upea maine coon, Ginin omistajien kanssa. Kuvia tuli lauantailta otettua harvinaisen vähän, mutta eiköhän niistä kuitenkin jonkunlainen albumi saada tuonne photobuckettiin kehitettyä. ;)

HCS uroksia oli niin lauantaina kuin sunnuntainakin paikalla neljä: Miru, Unto, Romeo ja Rasmus. Näitä komistuksia tuomaroi lauantain voittajanäyttelyssä Irlantilainen Nurit Pahl. Arvostelu jännitti kovasti. Eritoten Miirun käyttäytyminen assarin esittelemänä, mutta turhaan sitä jännitti, kun poika käyttäytyi varsi kehuttavasti. Myös tuomarin tarkastellessa häkissä olevaa Miirua, se yritti esiintyä parhaansa mukaan häkkin etu seinää puskien ja kiehnäten.

Nurit tykkäsi kovasti Miirun väristä todeten "Mr. penguin" ja antaen tälle mustavalkoiselle linnulle sijoituksen 2. Julistaen Unto Monosen HCS voittajaksi. Onnittelut Jonnalle ja Untolle vielä tätäkin kautta!! :) Kolmas oli Rasmus ja neljäs puolestaan oli Romeo. Olimme täysin varmoja miten kissat sijoittuisivat, mutta iloksemme tuomari osoitti meidän olevan väärässä! Loppupäivän oli aivan mahtavat fiilikset ja tunnelma oli aivan katossa.

Arvostelusetelissä Miirua oli pelkästäänkehuttu ja pari tarraakin oli sitä komistamassa. Palkinto ei ollut kovin kehuttava, kun pikkuruisen ruusukkeen srk - merkki tipahti lattialle ihmisten tallottavaksi. Se piti sitten kotona liimata parin kertaan. :P Onneksi kuitenkin jonkinlainen muisto saatiin hienosta sijoituksesta. Olisiko ilman POH-KIS:iä saatu edes tuota ruusuketta... (Vaikka hienohan se oli noin pieneksi ruusukkeksi. Miinusta vaan siitä, että hajosi käsiin!)

Kotikissojen paneelia jännitettiin porukalla, kun vastakkain olivat TP valinnoista paneeliin päässet Unto Mononen ja Jeremias. Valinta näistä kahdesta komistuksesta oli aivan varmasti tiukka, mutta se päättyi kuitenkin Jeremiaan voittoon.

Sunnuntaina HCS -kissoja arvosteli Ruotsalainen Eiwor Andersson. Tuttuun tapaan tuomarointi järjestys meni niin, että HCS urosten omistajien jännitys meni ohi ensimmäisenä. Joten Miiru pääsi arvosteluun ennen WIlmaa. Poika oli aika hermostunut eikä olisi millään jaksanut pysyä pöydällä. Johtui hermostuneisuus sitten väsymyksestä tai nälästä (Miiru oli viimeksi aamulla syönyt vain pari raksua!) Eiworin antama sijoitus oli 4. Einpä kovin yllättynyt herran käytöksen ansiosta. Kolmansia ja toisia olivat Romeo ja Rasmus ensimmäisen sijan mennessä jälleen kerran upealle Unto-kamullemme! <3 Onnea! :D

Sunnntain Wilma oli onneksi aivan vastakohta perjantain uitetulle Wilmalle ja pöydällä käyttäytyminen oli hienoa. Tietenkin pöydällä oleva kukka veti prinsessa puoleensa niinkuin kaikki vihreä kavillisuus ja tyttö tietenkin maistoi parikertaa. Myöskään viinirypäleet eivät saaneet olla rauhassa. Yritin hieman leikittääkin kisua ja onneksi se ei jäänyt pelkäksi yritykseksi vaan tabby prinsessa leikki unohtaen kaiken ympärillään olevan, mikä oli hienoa. Pitkästä aikaa Wilma oli melkein oma itsensä näyttely pöydällä. Tuomari, Eiwor Andersson kuitenkin laittoi HCS naaraat seuraavan laiseen järjestykseen 1. Wilhelmiina  2. Susanna ja 3. Wilma Wilhelmiina. Tuomari toivotti onnea tuleviin näyttelyihin ja sanoi Wilman menestyvän, kun tuosta hieman kehittyisi. Onhan prinsessa vielä niin nuori!

Kotikissojen TP valinnoista paneeliin pääsi hurmaava häkkinaapurimme Unto Mononen ja pitkäkarvakissoista paneelissa taisi piipahtaa jälleen Jeremias (?), joka vei  jännittävän kilpailun jälkeen voiton itselleen.  

Viikonlopun aikana menestystä tuli myös muille tutuille esim Gini oli lauantaina EX1 ja Chanel sai serinsä. Chanel-neitokainen olisi päässyt paneeliin ilman eläinlääkärikäynnistä jääneitä jälkiä.

Näyttelyviikonloppu oli jälleen todella mukava. Suuret kiitokset näyttelyiden järjestäjille!

Edit. Yritän latailla nämävuoden viimeisestä näyttelystä otetut kuvat huomisin tai ylihuomisin tänne koneelle ja blogiin, kun nettikatkos ei enää ole riesana!